MT billing

MT Billing (Mobile Terminating Billing) сервисот, овозможува да се изврши наплата на сметка при доставување на услугата.

 

На пример,можете да претплатите одреден корисник на некој сервис и потоа да му наплатувате на корисникот за секоја успешно доставена порака.

 

Пристапот Web/Wap и content содржините од мобилен телефон стануваат секојдневно применувани од страна на многу луѓе. Плаќањето за content содржините со кредитни картички е доста сложен неефикасен процес. Сервис провајдерите сега имаат начин кој што лесно ќе им овозможи на корисниците да плаќаат за услугите кои ги добиваат преку нивните мобилни телефони. Секоја содржина, забава и услуга може да ја примени оваа технологија за сигурно и моментално наплатување на долгот на корисникот. Не е потребно да се внесуваат детали за кредитни картички. Во случај на недоволно расположиви средства кај при-пејд корисниците трансакцијата едноставно ќе биде одбиена.   

Соработници

Кожувчанка

АМСМ

Скопски Пазар

Државна лотарија на Македонија